לקוחות אשר מבטלים את התור זמן קצר לפני

שלום
אני יועצת ארגונית ובא ללקוחות למשרדם לפגישות בהזמנה מראש.
לעיתים קורה שלקוחות מבטלים אותי זמן קצר לפני הפגישה.
האם עליהם לשלם לי על הפגישה כיון שהקדשתי להם את הזמן הזה וביטלתי תוכניות אחרות?

תדה מראש

תשובה:

אם הם מבטלים בשעה שכבר לא ניתן להשיג לקוחות אחרים, הם חייבים לשלם לך את ההפסדים הכספיים שהיו לך. כגון אם דחית לקוחות אחרים בגלל שהשעה הייתה תפוסה, הם חייבים לשלם את הכסף שהיית מרוויחה בניכוי שווי ההנאה שיש לך מכך שלא היית צריכה לצאת מהבית והיית יכולה לסדר את ענייניך בבית. אם לא הפסדת לקוחות, המבטלים אינם חייבים לשלם פיצוי על עוגמת נפש וכדומה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סי' שלג סעיפים א-ב.