התקנת מזגן מעל סוכה כאשר עדיין נשאר מקום בסוכה

מה הדין אם בנו מזגן מעל מרפסת סוכה והשכן מלמטה מחה בזה שבנה, אך השכן שבנה טוען שעדיין נשאר לו סוכה כשרה לשבת תחתיה?

תשובה:

אם הסוכה גדולה ביותר (מעל 20 מ"ר) לא ניתן לעכב, אבל אם הסוכה אינה גדולה מדי והמזגן מפריע וגורם לצמצום ניתן לעכב.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 40 עמוד 8.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מה הדין אם טוען בעל המזגן שבעל הסוכה לא מחה בו, ובעל הסוכה טוען שלא העלה בדעתו שהמזגן יפריע לו, ורק לקראת סוכות הוא שם ליבו להפרעה, האם טענתו טענה?

  2. לכאורה בעל הסוכה צודק, שלא ניתן לטעון שלא מחה אלא אם כן הרגיש בנזק. עיין סמ"ע סי' קנה ס"ק עז. אבל כמובן שתלוי לפי הנסיבות, יש מקרים שאדם יטען שלא הבחין בנזק ובית הדין לא יוכל להאמין לו, כיון שכל אדם סביר היה מבחין מיד.