להיכנס עם טלפון המחובר לאינטרנט לביתם של המתנגדים לכך

שלום הרב,
אדם אוסר על אנשים להיכנס עם פלאפון שיש בו אינטרנט לתוך מתחם שברשותו.
הוא דורש שיתקשרו לחברה ולנתק את האינטרנט כליל.

האם מותר לי להכנס למתחם שלו עם פלאפון שיש בו אינטרנט אבל פשוט לא להתחבר?

אני שואל מבחינה הלכתית, האם קביעתו גורמת לכך שזה יהיה השגת גבול אם אכנס עם פלאפון שיש בו אינטרנט אך לא אשתמש.

תודה מראש.

תשובה:

לפי הנוסח של השלטים שאנשים תלו בכניסה לביתם הם לא מרשים לבעל מכשיר כזה להיכנס לביתו גם ללא המכשיר, אבל לא נראה לי שהם מתכוונים ברצינות למנוע את הכניסה לביתם לבעל מכשיר שאינו מחזיק אותו בכיסו או שהמכשיר כבוי ומוטמן בכיס. נראה לי שכוונתם היא להשפיע שהרוח ברחוב תהיה נגד החזקת מכשירים אלו ולהילחם נגד הרוח שכאילו אין מה לעשות וכולם משתמשים עם מכשירים אלו.
גם יכול להיות שאנשים יקפידו אם יכנסו לביתם עם מכשיר פעיל, מחשש לנזק חינוכי אם בני ביתם ייראו דתיים או חרדים המשתמשים עם מכשירים אלו. אנשים אלו -כנראה – מקפידים גם כאשר לא מחוברים לאינטרנט ברגע זה, כיון שחזות המכשיר מראה שניתן להתחבר דרכה לאינטרנט, וממילא יש בכך השפעה חינוכית שלילית, לפי הבנתם.

כמובן, שאדם רשאי למנוע מלהיכנס לרשותו בכל דרך שאינה מוצאת חן בעיניו.