החיים בצל בעיות זוגיות

אני בשנות הארבעים יש לנו המון בעיות בזוגיות, אני רוצה גירושין – הבעל לא רוצה. אין שום רגש ואהבה ובכל זאת מתייחדים בכדי שהבעל לא ייכשל. האם זה בסדר כלפי שמייא ? (יש לנו ב"ה ילדים).

תשובה:

שלום רב.

מאחר שכעת הבעל אינו מעוניין בגירושין זאת אומרת שאתם לא עומדים להתגרש. ואם כך, בודאי שיש מחוייבות הדדית ביניכם לכל העניינים. לכן המצב שאת מתארת לא רק שהוא בסדר כלפי שמיא, אלא גם כך צריך לנהוג, ובדאי אם יש חשש שהבעל יכשל. וטוב שאת נוהגת כך.

אמנם צריכים לדעת כי המצב הזה הוא בודאי לא תקין כפי שאת יודעת, הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ איך ניתן לשפר את המצב. ואולי הייתי מגדיר את זה כך, כדאי לפנות לייעוץ כדי לתקן את מערכת הזוגיות ביניכם. ואם את מרגישה שכבר מיצתם את האפשרות הזו, כדאי שאת תפני לייעוץ איך ניתן לקיים חיים נורמלים עד כמה שניתן גם ללא שיתוף הבעל בענין. (תוכלי לפנות אל הרב אלעזר וולך 054.8418686, אותו אני מכיר שהוא עוסק בעניינים אלו, וגם מייעץ אצלנו באתר בענייני זוגיות).

בהצלחה