כיצד עושים תרועה בתקיעת שופר

בסד
האם התרועות בשופר זה עי הזזת השופר תזוזות מהירות או נשיפות קצרות ומהירות לשופר.? מאוד קשה נשיפות קצרות

תשובה:

שלום רב.

דבר זה תלוי במנהגים, מנהג רוב עם ישראל לעשות נשיפות קצרות, ודבר זה נלמד על ידי תרגול, ומנהג התימנים לעשות זאת על ידי הזזת השופר.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. בשולחן ערוך המקוצר של הרב יצחק רצאבי הלכה יב' התרועה קול רועד ע"י הפסקים בנשימה, אבל לא בצירוף נענוע היד ובודאי שלא בנענוע הראש , ועיין הערות לב' לג' באריכות. אם קשה לתוקע בהפסק הנשימות יכול ללמוד לתקוע תרועה עם הלשון שזה הרבה יותר קל וכשר. אל לנו להתיר אחד כלפי השני ללא רשות מרב פוסק הלכה מדופלם.