מנהל עבודה שרושם לעובד יותר שעות מאשר הוא עובד בפועל

אני עובד משעה רבע ל5 בבוקר עד 11 וחצי 12 והמנהל שלי מחתים לי תמיד כניסה ויציאה. המנהל של החנות הוא לא הבעלים אבל הוא ממש שמו אותו אחראי על הכל. לבעלים אי אפשר להגיע כל מה שקשור למשכורת והכל זה המנהל. וגם אם אני ינסה לדבר עם הבעלים הם יגידו לי לך למנהל. אז רציתי לשאול אם הוא מחתים לי יציאה עד 2 בצהריים במקום 12 זה נקרא גזל או לא?
תודה לכבוד הרב

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אין בזה חשש גזל. אם המנהל רשאי לקבוע לך שכר יותר גבוה על כל שעה, הוא יכול גם לרשום יותר שעות.

מקורות:

עיין בשו"ע חו"מ סי' קפב סעיף ד שחזקה על כל שליח שהוא בין לתיקון ובין לעיוות. כל עוד שאין הוכחה שהמנהל מתכוון לגנוב, אין זה באחריותו של העובד לברר את כוונותיו ואם הוא נוהג כשורה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. האם אפשר לדמות את זה בכל עניין כגון: פעם בסגרת לימודי הייתי נכנס לחדר אוכל של העובדים והאישה שמלחקת אוכל הייתה יודעת שאנחנו תלמידים ובכל זאת הייתה מגישה אוכל, האם היא שליחה שחזקה עליה בין לתיקון ביו לעיוות כמו שכתבתם?

  2. לא. אי אפשר לדמות.
    לאישה המחלקת את האוכל יש תפקיד לחלק אוכל לעובדים, אם היא תתן לעובד שתי מנות, ניתן להניח שזה מסור לשיקול דעתה. אבל לא לתת אוכל למי שאינו עובד, שזה לא קשור לתפקידה.
    במקרה של השאלה מדובר במנהל שתפקידו לקבוע את השכר והוא נתן יותר ממה שנקבע בהסכם.