שלום רב לרבני בית ההוראה!
מספר שאלות שאשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
א. אדם שרוצה לאכול סלט בסעודה שלישית, האם יש חובה להכין את הסלט סמוך לסעודה או ניתן אף להכין כמה שעות לפני?
ב. "סוכה, שבעה טפחים ולמעלה מ-20 אמה פסולה" – כמה גובהה של הסוכה בימינו אמור להיות במטרים?
תודה רבה!
תשובה:
שלום רב.
א. אם חותך את הסלט בחתיכות קטנות צריך להכינו דווקא בסמוך לסעודה (חצי שעה קודם לסעודה), אך אם חותך בחתיכות גדולות מותר להכינו אף כמה שעות לפני הסעודה.
ב. 9.40 מטר (כדעת הגר"ח נאה, וצריך להחמיר משיעור זה).
מקורות:
שו"ע סי' שכ"א סעיף י"ב וברמ"א שם.
9.40 מטר זה גדול מידי – ומגיע עד המרפסת של השכנים למעלה.
שיעור עשרים אמה זהו השיעור המקסימלי, השיעור המינימלי הוא עשרה טפחים שהם פחות ממטר.
השאר תגובה