מתי מתחילים סליחות?

שלום הרב

רציתי לשאול מתי מתחילים סליחות השנה (2013)?

תשובה:

שלום רב.

הספרדים נוהגים להתחיל באמירת הסליחות החל מיום חמישי ב' אלול (8/8/2013). ומנהג האשכנזים להתחיל באמירת הסליחות ביום ראשון כו אלול.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. הסליחות אינם חיוב גמור אלא מנהג, קהילות ספרד נהגו בכך כל חודש אלול, ואילו קהילות אשכנז נהגו לתקוע בשופר כל חודש אלול וסליחות לא אמרו אלא כמה ימים לפני ראש השנה ובעשרת ימי תשובה. יש הרבה מאוד הבדלי מנהגים בין אשכנזים לספרדים בתחומים שונים.