לא ילבש בקרם המיועד לנשים לצורך רפואי

לא מזמן עברתי סוג של טיפול בפני עקב שומנים הנקראים שחורים ופצעים שהיו בפנים הטיפול נעשה על ידי קוסמטיקאי גבר נשלחתי על ידי רופא עור אותו מטפל שופך בי אמר לי להשתמש באיזה קרם ומצאתי שגם נשים משתמשות בתכשיר זה ליופי אמנם לא אותה חברה אבל אותו סוג קרם כך נאמר לי על ידי אחותי

1. השאלה היא האם אין כאן בעיה שלא ילבש האם כשנעשה לצורך רפואה זה מותר???

2. בעינן דנן יש בעיה נוספת מאחר וזה לא טיפול ממש רפואי אולי סוג של יופי האם גם כאן יהיה מותר???

3. מה הדין אם אני רוצה לקחת את הקרם של אחותי כמובן בהסכמתה כי שלי נאבד ???

בעבר לפני שהלכתי לטיפול שאלתי רב הוא אמר לי ללכת לטפל בפצעים ואין לחשוש להתעסקות ביפי וחצוניות

תשובה:

שלום רב.

1. אין איסור של לא ילבש בשימוש בקרם המיועד לנשים וגברים מורחים אותו לרפואה.

2. אין בזה בעיה כיון שהרופא המליץ לעשות זאת וזה דבר מקובל בין הגברים לעשותו.

3. אין בעיה בזה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

ראה בספר צניף מלוכה בתשובת הגר"א שלזינגר בסוף הספר בענין זה וכך כתב שם לענין קרם ופשוט הוא.