המתנת העולה לתורה עד שיסיימו את הקריאה של הבא אחריו

ראיתי שהמנהג היום שהעולה לס"ת לאחר סיום עלייתו אינו חוזר ישר למקומו אלא מחכה עד שיסיים זה שעלה אחריו לתורה ואז חוזר למקומו, וכן הבא בתור וכו'.
א) האם זה חובה הלכתית
ב) האם צריך לחכות רק עד שיסיים לברך ברכה ראשונה של העלייה, או עד סוף הקריאה והברכה השנייה
ג) מה המקור לזה

תשובה:

שלום רב.

כתבו ראשונים שאין לרדת מן הדוכן עד שיעלה לדוכן העולה שאחריו, משום כבוד התורה שלא יניחנה לבדה, והמנהג להמתין עד שמתחיל השני הברכה. וכתבו הפוסקים שהמדקדקים חוששים שלא יוכלו לשמוע את הקריאה בדרך כהוגן לכן ממתינים עד שיסיים השני ויורדים בין גברא לגברא.

מקורות:
מנהגי מהרי"ל הלכות קריאת התורה אות ז' בשם המרדכי הגדול, לבוש קמא,ז, מג"א שם סק"ח ומ"ב ס"ק כ"ו.