תפילת הדרך לעובר בכפר ערבי

בכדי להגיע ממקום למקום יש פעמים שעוברים דרך כפר ערבי שנחשב בעברו ככפר עוין אך כיום רגוע האם צריך לברך בשם ומלכות אע"פ שהנסיעה פחות משבעים ושתיים דקות?

תודה כבוד הרב.

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה.

אין להחשיב כפר ערבי גם אם כיום אינו עיון כמקום יישוב לענין חישוב שיעור הנסיעה לחיוב אמירת תפילת הדרך, כיון שיש חשש סכנה למי שנקלע לתוכו בזמנים בהם הם רוצים להציק ליהודים. וראה כאן שלדעת פוסקים רבים יש לומר תפילת הדרך כיום בכל נסיעה בין עירונית אף כאשר יש ישובים תוך פרסה. ויש שחששו ליישובים שבצידי הדרכים ואומרים תמיד תפילת הדרך בלי חתימה בשם ומלכות.