הנחת כלים במייבש כלים בשבת

שלום הרב ( אני ספרדי) מה הדין אם בן אדם אין לו כל כך מקום לשים את הצלחות וכו׳ על שולחנות ויש לו מייבשת , האם מותר לו לשים במייבשת אבל מצד שני הוא ירוויח שבצאת השבת מיד ידליק את המייבשת ? ומה הדין אם יש לו מקום ?
2) האם מותר לנקות צלחות בשבת בבוקר שהוא יודע שלא יצטרך אחר כך לכל השבת , כי אחרי סעודה שלישית אסור אבל כוסות מותר כי אפשר בכל רגע להשתמש האם אומרים אותו דבר לצלחות בבוקר שאפשר שיהיה לו עוד אורחים וישתמש בהם ? תודה רבהה

תשובה:

שלום רב.

1. אם מניח את הכלים במייבש מפני שאין לו מקום אחר אף אם יהיה לו מכך רווח למוצאי שבת מותר ואין בזה הכנה.

2. ראה כאן באיזה מקרה אפשר לרחוץ צלחות בשבת בבוקר.

מקורות:

אגרות משה או"ח חלק ד' סוף סי' ע"ד.