יום השנה החל ביום כיפור

אבי נפתר ביום כיפור בחו"ל. ונקבר בערב סוכות בא"י. מתי יש לקיים את יום השנה? העליה לקבר? לימוד?
האם השתתפות בחתונה משפחתית ב- יא' בתשרי מותרת?

תשובה:

שלום רב.

ביום השנה הראשון כאשר יש הפרש של יותר מיומיים בין הפטירה לקבורה יש בזה מחלוקת יש נוהגים לעשות את האזכרה ביום הפטירה ויש נוהגים ביום הקבורה, במקרה זה כיון שיום הפטירה הוא ביום כיפור ולא ניתן לעלות אז לקבר, יש לעלות בערב סוכות. בכל מקרה דיני האבילות מסתיימים רק בי"ב חודש מהקבורה, ולכן אין להשתתף בחתונה בזמן הריקודים בי"א תשרי, אך ניתן להשתתף בחופה, או לאחר מכן בסעודה כאשר מגישים מאכלים לאורחים כמפורט כאן.

מקורות:

ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    שלום לרב
    אימי נפטרה ב ב' באדר תשע"ג לפני שנתיים ויום ההזכרה יוצא בשבת.
    מתי צריכים לעלות לקבר ולערוך את הסעודה.?

    תודה רבה
    עופרה סרודי

  2. יש בזה שני מנהגים, יש מקדימים ליום שישי ויש מאחרים ליום ראשון, כך שתוכלו לבחור באחת משתי האפשרויות. בהצלחה.