ישיבה על הארץ בסעודה מפסקת

האם יש לשבת על הארץ בסעודה לפני צום תשעה באב?

תשובה:

שלום רב.

נהגו לאכול סעודה זו בצורה שפלה, ולכן נהגו לאוכלה על גבי הקרקע, ויש אומרים שצריך להניח בגד בינו לבין הקרקע. ולאחר הסעודה יכול שוב לשבת על כסא עד השקיעה. ונשים בהריון ומניקות לא צריכות לשבת על הקרקע בסעודה זו וכן בכל יום תשעה באב.

מקורות:

שולחן ערוך סי' תקנ"ב סעיף ז' ומשנה ברורה שם ושערי תשובה שם סק"ג, ולענין ישיבה על כסא לנשים מעוברות וכדו' ראה בתורת היולדת פרק מ"ח סעיף י"ב וכן כתב בערוך השולחן יו"ד סי' שפ"ז סעיף ג'.