קניות בתשעת הימים לצורך שנת הלימודים הבאה

בס"ד

שלום כבוד הרב

רציתי לשאול אם יש אפשרות לקנות השבוע לילדים תיק ספרים ומחברות לבית הספר או לחכות לאחר תשעה באב
ואם יש אפשרות לקנות לילדה חצאית וחולצה ליום יום השבוע מאחר ולא יצא לי כל שבוע שעבר לצאת איתה והיא גבהה והחצאיות קצרות לה אך אפשר להסתדר עם מה שיש לה כרגע עד אחרי תשעה באב

תשובה:

שלום רב.

אפשר לקנות מוצרים פשוטים (מחברות וספרים) לשנת הלימודים בשנה הבאה גם בימים אלו. יש להמנע ולא לקנות בגדים לילדים קטנים אלא אם כן יש מבצע ובמחיר זול במיוחד בימים אלו, או שאין לה מספיק בגדים אחרים.

בהצלחה רבה.

מקורות:

לענין ספרים ומחברות, כך הובא מהגרש"ז אוירבך זצ"ל שאין זה נחשב כלים של שמחה ומותר לקנותם בימים אלו וכן הביא בספר קרא עלי מועד בשם הגר"נ קרליץ שליט"א, ולענין קניית בגדי ילדים בימים אלו, ראה במשנת יעקב סי' תקנ"א שהוכיח מדברי המגן אברהם שכשם שמותר לכבס להם בגדים כך מותר לקנות עבורם עד שבוע שחל בו, אך כיון שההיתר לכבס הוא רק בגדים שמתלכלכים תדיר, אין היתר לקנות כשאין צורך מיוחד בדבר, וכן הביא הרבבות אפרים חלק א' סי' שע"א בשם הגר"ש וואזנר שליט"א.

וראה כאן פרטים נוספים בענין עריכת קניות בתשעת הימים.