בכמה אחוזים צריך לחשוש לערלה

ההורים שלי עורכים קניות מהשוק. אני מודע לכך שיש בעיות של תרומות ומעשרות ולכן אני מפריש להם בכל פעם.
ואולם רציתי לשאול לגבי ערלה- האם פירות שקונים בשוק מותרים לאכילה? הרי לא ניתן לדעת שזה ערלה. ההבדל במחירים הוא די משמעותי ככה שלקנות במקום עם פיקוח זה לא רלוונטי. אבא שלי אמר שהוא שאל רב והוא אמר לו שבגלל שאין שום אפשרות שיהיה יותר מעשר או חמש אחוז ערלה (אני לא זוכר בדיוק) בכל השווקים אז זה מותר.
מעיקר הדין האם מותר לקנות פירות בשוק וכדומה?
ומה הדין לגבי תבלינים?

תשובה:

שלום רב.

אכן בחלק גדול מן הפירות, אחוזי הערלה הם נמוכים, ולכן מותר לדעת רוב הפוסקים לקנותם בכל מקום. כיום ניתן לשמוע עדכון חודשי בתא קולי בטלפון מס' 02-6517793 על אחוזי הערלה בפירות השונים.

בנוגע לתבלינים, אם המדובר בתבלינים שאין בהם חשש לתולעים, אפשר לקנותם בדרך כלל בכל מקום, אך בכל מקרה מחירי התבלינים שיש להם הכשר אינם גבוהים יותר, ותוכל לבקש מהוריך לרכוש תבלינים בהכשר.