האם מותר להניח ספר תורה במתקן?

שלום לכבוד הרב,
האם מותר להניח ספר תורה לאחר הגבהה וגלילה (בזמן שהמפטיר קורא את ההפטרה בשבת) במתקן המיועד לכך הנמצא בסמוך לבימה?

האם כאשר מוציאים שני ספרי תורה מותר להניח במתקן הנ"ל את ספר תורה ה"שני" עד שתסתיים הקריאה בספר ה"ראשון" – ביו"ט/שבת ר"ח וכד'?

בברכה ובתודה מראש.

תשובה:

שלום רב.

כאשר יש מי שיכול להחזיק את הספר תורה עדיף להחזיקו ולא להניחו שם עד להכנסתו לארון. וכאשר מוציאים ב' ספרים רבים נוהגים להניח את הספר השני עד הקריאה בו במתקן המיועד לכך בבימה, ובמקום שנוהגים כן אפשר לעשות כך לכתחילה.

מקורות:

האגרות משה או"ח חלק א' סימן ל"ח האריך לאסור להניח את הספר תורה במתקן המיועד לכך. אך המנחת יצחק חלק ב' סי' קי"ז האריך להוכיח שמותר לעשות כך, ובפרט כשמוציאים ב' ספרי תורה שאפשר להניח את הספר תורה השני עד שיקראו בו, וכן כתב בספר החיים ב,א שגם להניח לאחר הקריאה עד ההחזרה לארון אפשר. וכן הביא בשו"ת דעת סופר ח"א סי' כ' שנהגו כך אצל הכתב סופר. וכן כתב הבאר משה ג,כד שכך נהגו בכמה ערים באירופה.