עלים שנושרים מאדניות של פרחים לתוך חצר פרטית

אם שכן שם אדניות פרחים מעל החצר שלי והמים יורדים לחצר שלי וכן הפרחים הנושרים יורדים לחצרי ומלכלכים אותה והוא לא מעוניין להזיזם. האם אני יכול לפרקם.

תשובה:

יש להגיע להבנה ולהסדר טוב לשני הצדדים. במקרים אלו, שההלכה אינה ברורה, לא מוצדק ולא ראוי לנקוט בפעולות חד-צדדיות.

לעצם השאלה, דעתי נוטה שהשכן חייב להניח ניילון מתחת לאדניות בכדי למנוע נזילת מים, אבל אינו חייב לסלק את האדניות, גם אם הרוח משירה עלים על החצר.

אין מקום לחייב להזיז, משום שלכל אחד יש הטעם שלו היכן יפה להניח פרחים.

מקורות:

חצר פרטית אינה יכולה להגביל את כל השכנים שלא להשתמש בחלונות כמקובל בבית משותף. כדרך השותפים, יש למצוא נוסחה הגיונית אשר תתן מענה מקסימלית לרצונם של כל השותפים.