המלצה לשם לבן

שלום רב,
ברצוני לשאול את כבוד הרב לגבי משמעות/טיב השמות הבאים לבן שנולד לנו ביום חמישי האחרון.

אני מבינה ששם המשפחה שלנו אינו חשוב מבחינת היהדות וגם לא התאריך.

להלן השמות: אלון, איתי, אייל, אמיר ואידן.

אני גם רוצה שם איתמר אך כבר קראתי אצלכם בתשובות שזה שם טוב בצורה וודאית.

אודה מאוד לתשובתכם כי הברית מתקרב ואנחנו משום מה אבודים לגמרי.

בברכה ובכבוד רב,
אנה

תשובה:

שלום רב ומזל טוב.

ובכן: איתמר – שם נהדר.

השם איתי הוא יהודי תנכ"י (בדברי הימים א, יא, לא). אם רצונכם בכך. אבל זיכרו שבתנ"ך יש עוד הרבה שמות, והרבה יותר טובים: אברהם יצחק יעקב משה אהרן יוסף דוד ושלמה.

אייל – אין שם כזה. פירוש המילה: הוא כח. והקורא לבנו  כך, ישים לב אם היה מוכן לקרוא לו סתם כך, כח, בעברית.

אידן ? מה זה ? איד זה רעה (שמח לאיד). ואין זה שם מומלץ כלל.

אלון הוא שם עץ, ואמיר הוא פיסגת העץ. ניתן לקראם גם לבני אדם.  אבל במקום אמיר – פי מאה יותר טוב הוא "מאיר".

מכל מקום אינני יודע למה לקרוא על שם עצים. ומבחינתי באותה מידה אפשר לקרוא לילד "כסף" "ברזל" "ים" "הר" "צנצנת" "בקבוק" "כסא", או "שולחן". (שימו לב! מבחינת משמעות השם זה בדיוק אותו הדבר. מי ש"באמת" מחפש שמות טובים, ימצא אותם ביהדות למכביר, בלי לחפש חכמות חדשות).

שם הכי מתאים לעכשיו?  אלעזר. פרשת השבוע של עכשיו, ויום ההילולא של הצדיק רבי אלעזר אבוחצירא זיע"א.

בהצלחה

אליהו בר שלום

דיין ומו"צ שכ' רמת שלמה בעיה"ק ירושת"ו

ראש בית ההוראה משפטי החיים בת ים

מח"ס משפט הכתובה

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום כבוד הרב,
    אתה טועה ומטעה
    השם אידן מופיע בתלמוד במה אין מדליקין
    ופירוש השם הוא שכבה בגזע העץ שאחראית לצמיחתו
    נ.ב השם הוא מאוד יפה ומיוחד ואני ממליץ בחום

  2. אני לא מבין מהיכן אתה לוקח את צורת ההתבטאות הזו?
    אידן אינו שם! גם בפרק במה מדליקין לא מוזכר שם זה כשם שם אדם. אם האם לדעתך כל מילה שמופיעה בתלמוד הוא שם אדם??
    אגב, אם כבר פתחת מסכת שבת, מדוע לא רעדו אצבעותיך כשהקישו על המחשב בעיצומו של השבת??