האם סיבה רפואית זו עילה להתנגדות להרחבת בניה?

שלום,

אישה מבוגרת (יחסית), סובלת מלחץ דם.
השכן מעליה רוצה להוסיף קומה על הגג (וכנראה גם לשפץ את הקומה הקיימת).
האם יש עילה להתנגד עקב מצבה הרפואי?
במידה ולא, מה נהוג לעשות במקרים כאלו?

תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אדם חולני בהחלט יכול לעכב בטענה שהרעש מזיק לו, אבל יש לשקול כל מקרה לגופו אם הרעש עלול להזיק, כמו כן, תלוי אם הייתה הסכמה מוקדמת לבנייה.
אם כל השכנים מרוויחים מבניה זו, שכולם מקבלים אפשרויות הרחבה או תשלומי איזון, ורובם מעוניינים בכך, יש מקום לחייב אותה לעבור לדירה חלופית למשך תקופת הבנייה, על חשבון הדייר הבונה. אם לא, לא ניתן לחייב אותה, אבל יש אפשרות לשכנע אותה להסכים לכך תמורת פיצוי כספי.

מקורות:

לעניין רעש מבואר ברמ"א חו"מ סי' קנו סעיף ב שחולה יכול לעכב. כמובן שאין להשוות רעש זמני לרעש תמידי, אבל גם רעש זמני יכול להזיק לאשה מבוגרת ותלוי בנסיבות.

לגבי דירה חלופית, מבואר ברמ"א חו"מ סי' שיב סעיף א שאם משכיר רוצה לבנות את הדירה המושכרת ומעוניין לתת לשוכר דירה חלופית מבקשים מהשוכר להסכים לפנים משורת הדין. במקרה שיש בכך טובת כלל השותפים מסתבר שאף ניתן לחייב להסכים להצעה זו. לא נראה שיש בעיה בריאותית משמעותית להעביר אשה מבוגרת לדירה אחרת.