אלמנה הניזונת מחיוב הכתובה על מי חובת הארנונה

שאלה:
האם חובת היורשים לתת לאלמנה מדור מכח תנאי הכתובה: את תהיי דיירא בייתי וכו' כל ימי ארמלותיך, כוללת גם תשלום הארנונה, כיון שאין אפשרות לדור בלא לשלם ארנונה, או שהארנונה היא תשלום על שימוש ברחוב העיר ופינוי אשפה וכו', שבזה אין הבעל חייב?

תשובה:

שלום רב.

בספר "מעשה בית דין" (הגר"מ טולידאנו אב"ד בביה"ד הרבני בירושלים) כותב בפשיטות כי חיוב זה כולל גם תשלום ארנונה. אבל לענ"ד לכאורה ניתן לומר כי תשלום הארנונה הוא חוב נוסף שיש על הדייר, כפי שלא ניתן לחיות היום ללא מים וחשמל, וברור כי חובות אלו ודאי אינם כלולים בחיוב האמור.

החלוקה לכאורה היא ברורה, יש תשלום על מגורים ויש תשלום של ארנונה, ואם אדם שוכר בית, ולא דיברו כלל על מי חובת הארנונה, ברור שהם חלים על השוכר, א"כ גם בחויב שאדם מחייב את עצמו בנוסח האמור, לכאורה הוא כפי הבנת בני האדם דהיינו רק על המגורים עצמם.

הרבה הצלחה