תינוק שאינו חכם ולא טיפש

שלום רב לכבוד הרב. מה הכוונה תינוק שלא חכם ולא טיפש?
ומתי תינוק כזה אפשר לסמוך על תשובתו לגבי אות שנכתבה בתפילין?

תשובה:

שלום רב.

על פי המבואר בפוסקים תינוק זה צריך להיות אחד שיודע לקרוא אותיות היטב, אבל עדיין אינו יודע פירוש הענין, והוא כבן שש שבע.

מקורות:

שולחן ערוך סי' לב סעיף ט"ז ומ"ב שם ואור לציון חלק ב' פמ"ד סעיף כ"ז.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום
    אני סופר ולקחתי תינוק דלא חכים ודלא טיפש בגיל שש או שבע ומתברר שהוא חכם כמו בן חמש עשרה
    לעניות דעתי מישהו מאחרוני דורינו הפוסקים שיחיו הרב שטיימן שליט"א הרב עובדיה שליט"א צריכים להביא לידעתם נושא זה שכיום הילדים מפותחים שכלית וכנראה שצריך לקחת ילד בן שלש ובן ארבע אני הקטן מציע מנסיוני בשטח .
    בברכה רבה