לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שיפוצניק שהביא חברה לפינוי פסולת וקיבל תשלום עבור המתכות

כשיפוצניק – ראובן ביקש ממני שאשפץ את הבניין ששייך לו.
כאשר נתתי את ההצעת המחיר, פירטתי גם המחיר שיעלה לפנות את הלכלוך והחפצים שהיו בבניין.
אדגיש: עברתי עם ראובן על כל הבניין והוא הסמיך אותי לזרוק את כל מה שהיה בבניין, (רדיאוטרים, מקררים ותנורים ישנים וכד').
כאשר הבאתי חברה שתפקידה לפנות חפצים, התברר לי לא רק שהם לא יחייבו אותי בתשלום, אלא הם אף ישלמו לי על המתכות הנ"ל.

שאלתי היא, האם אני חייב ליתן הכסף שקיבלתי לראובן כיון שהחפצים היו שלו, או סוף סוף הרי הוא רצה, ואף ביקשני לזרוק אותם, הרי שאני זכיתי בהם ואוכל לשמור לעצמי הכסף.

בברכה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

לכאורה הכסף ששולם עבור המתכות מגיע לראובן. אבל השכר שהובטח לך עבור פינוי החפצים מגיע לך, כיון שהשכר לא נקבע לפי ההוצאות בפועל אלא באופן גלובלי.

מקורות:

לכאורה החפצים היו עדיין בבעלותו של ראובן, עד שהגיעה החברה לפנות אותם. שהרי לא היו הפקר כיון שהפקר צריך להיות בפני שלושה אנשים ולכל הפחות צריך לפרש שם 'הפקר', עיין שו"ע חו"מ סי' רעג סעיף ז. גם ייאוש אינו מועיל, כיון שאינו יוצא מרשות הבעלים עד שיבואו לרשות זוכה, עיין נתיבות סי' רסב סק"ג. כך שיוצא שחברה משלמת עבור מתכות שהן בבעלות ראובן, ואין השיפוצניק יכול לעשות סחורה בפרתו של חבירו.