קבלן שהניח חומרי בנין בשטח פרטי

לפני כמספר חודשים שכן שאותו נקרא שמעון שמתגורר בבינין מס 10 קנה דירה בקומה הרביעית בבינין מס 8 שבאותו רחוב,
אותו שמעון החליט לעשות שיפוץ יסודי בדירה החדשה שרכש,והתנצל מראש על עוגמת הנפש שנגרמת לשאר השכנים וביקש מהם שבכל בעיה כזו או אחרת יפנו אליו ע"מ להסדיר את הדברים,
לאחר הסדר עם הקבלן התחילו בעבודה.
לבנין מס 8 ישנם שתי כיווני אויר אחד שפונה לרח הראשי והשני פונה למגרש חניה פרטי ששיך לכל הבינינים המקיפים אותו,
מכיוון שהקבלן חסכן החליט הלה שלא להביא מנוף אלה להניח את חומרי הבנין למרגלות הבנין בצד הפונה למגרש החניה,ולהעלות את החומרים ע"י חבל,
עכשיו: לוי גר בקומת הקרקע וחלונו פונה לכיוון מגרש החניה,אותו לוי "ויתר" לכאורה על אי הנוחות שגרמת לו כתוצאה מהשיפוצים על כן שאותו הקבלן יסיים לעבוד בהקדם ויחזיר את השטח לקדמותו,יש לציין שבאותו השטח היתה גינה ועציצים שאותו הקבלן החריב,
מכיוון שלא ברור מה היה ההסכם בין שמעון לאותו הקבלן אבל כנראה שאותו קבלן לקח עוד מספר עבודות באותו הזמן וקצב העבודה היה איטי מן המשוער ובינתים השטח חרב.
לאחר דברים לוי פונה לשמעון ואומר לו מדוע אותו קבלן מתעכב כ"כ והרי הוא מתבקש לפנות את חומרי הבניה
ולתקן את הנזק הנגרם,שמעון אמר שהוא יפנה אל הקבלן,
לאחר יום פוגש לוי את שמעון בשוק ושואל האם הוא דבר עם הקבלן,והלה השיב שאינו אהב את דרך ההתבטאות של לוי והפנה לו את גבו,

1)מה יש ללוי לעשות? יש לציין ששמעון אינו שומר תורה ומצוות וגם אותו הקבלן
2) אם מותר לו לפנות לרשויות ?
3)אם כן האם כדי לו לפנות?

תודה מראש איתמר

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור במענה

הייתי מציע להתרות בשמעון פעם נוספת בעדינות ואם לא עוזר להודיע לו ולקבלן כי תפנה לרשויות על מנת לסלק את המפגע הזה. [את המכתב לקבלן אפשר לשלוח מעו"ד שיפחד קצת יותר ואולי יזדרז].

אולם כאדם שומר תורה ומצוות יש לפנות קודם בתביעה לביה"ד לפני פניה למקום אחר אלא אם כן שמעון אומר מראש שלא יבא לבית דין שאז ניתן לפנות לרשויות האחרות. אולם רצוי לנקוט קודם כל בדרך הראשונה.