לקיחת אבטחת הכנסה מהמדינה

בס"ד
שלום רב.
מאחר ולא מצאתי עבודה צנועה, ניגשתי לבקש אבטחת הכנסה.
לאחר זמן מה חברה חיפשה פתרון למצוקתה הכלכלית, אז סיפרתי לה שיש אפשרות של הבטחת הכנסה, אך ייעצתי לה להתפלל על כך ולראות אם זה אכן נכון לה לעשות צעד כזה, והיא בדקה והחליטה שכן וכעת היא מקבלת אבטחת הכנסה.
האם נהגתי נכון להמליץ לה על כך?
מאחר ודעת הרבנים חלוקה בענין של לקבל כסף דרך ה"מדינה", מקוה שלא הכשלתי אותה בעיצה לא הגונה.
אשמח לתשובתכם.

תשובה:

שלום רב וסליחה על האיחור בתשובה..

מאחר ורוב הרבנים מתירים לקחת כסף מהמדינה, כאשר האדם שלוקח כסף זה אכן זכאי לו ע"פ הקרטריונים שהם קבעו, הרי שמותר לאדם לסמוך עליהם, לכן לא הכשלת אותה והיה מותר לך לסמוך אליהם ואף קיימת בזה מצוות ואהבת לרעך כמוך.

בהצלחה רבה.