ביצוע מטלה לקורס בתשלום

שלום!
אני עובדת בביצוע ניתוחים סטטיסטיים.
פנתה אליי בחורה אשר צריכה להגיש מטלת סיום בקורס בסטטיסטיקה בבקשה שאעשה עבורה את העבודה בתשלום מכיוון שהיא לא מבינה כל כך בנושא.
האם מותר לי לעשות זאת עבורה?
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אם היא צריכה את העבודה כדי להוכיח ידע או יכולת בכדי לקבל תעודה וכדו', אסור לך לעשות לה את העבודה.

מקורות:

עיין בשו"ת ציץ אליעזר חלק טו סי' יב בעניין שינוי פרטים בפרסום מאמרים בספרות הרפואית, שיש בכך איסור שקר וגניבת דעת.
אם יש איסור בהגשת העבודה, יש איסור מסייע ידי עוברי עבירה בביצוע העבודה.