התרת נדר לקרוא שם ילדה על שם דודתה

שלם וברכה !
אשה שנדרה לדודה שלה שהיא תקרא לבת שתיולד לה בס"ד על שמה (ספרדים) ואכן כשנולדה הבת היא קראה על שמה . אלא שאחרי זמן מה החליטו ההורים שהם לא רוצים להשתמש בשם הזה כי הוא שם שהילדה עתידה להתבייש בו ולכן קראו לה בשם אחר !
עתה לאחר כ- 17 שנה שהילדה עוברת סבל רב שהרופאים לא יודעים כיצד לעזור לה !ההורים העלו חשש שאולי בגלל שכביכול לא קיימו את הנדר כמו שצריך ולא המשיכו לקרוא לילדה כמו שנדרו לדודה ( ז"ל) אולי בגלל זה הילדה סובלת ואם אכן יש חשש כזה האם אפשר לעשות התרת נדרים ? וכיצד?

בברכה מרדכי

תשובה:

שלום רב.

אפשר וראוי לעשות התרת נדרים גם לאחר זמן רב. יש לגשת לשלשה תלמידי חכמים, ולומר להם את הנדר ואת החרטה עליו או את הפתח שיש לכם ולהסביר שאם הייתם סבורים שזה יפריע לה לא הייתם קוראים כך, והם יתירו את הנדר.

בשורות טובות.