האם מותר לרעות צאן בשבת

שלום רב,
האם מותר לרעות צאן בשבת (זריקת אבנים,נגיעה והולכת בהמה,קורא לה והיא באה וכו' וכו')והאם מותר לקבל בתמורה לרעיית צאן כל השבוע שכוללת גם את שבת,מגורים וכלכלה או שצריך להתנות שיהיה בהבלעה?
יישר כח

תשובה:

שלום רב.

מותר להוציא בהמה למרעה בשבת, בתנאי שאין עליה פעמון, וכן שאין בה פיתקית שאינה מחוברת לגופה (אם יוצאת לרעות מחוץ למקום העירוב), וכמובן שאסור לזרוק אבנים לצורך המרעה, או לטלטל את הבהמה בידיים.

לענין שכר שבת, אם הרועה מקבל כסף על כל השבוע כולל שבת מותר.

מקורות:

שולחן ערוך שח,לט לענין מוקצה וראה שמירת שבת כהלכתה פרק כ"ז סעיפים ו' ט' י"ב, ולענין שכר שבת ראה בשולחן ערוך סי' ש"ו סעיף ד' ובמ"ב שם.