האם אפשר להשכיר או לשכור דירה בשלושת השבועות

שלום וברכה

א. האם יש בעיה להשכיר ו/או לשכור דירה בשלושת השבועות (או בתשעת הימים) ?
ב. האם אפשר להתחיל עבודות להרחבת הדירה בימים אלו ?
בין אם מדובר בלצורך הדירה או הרחבת לצורך יחידת דיור להשכרה (וממילא יש בזה גם מניעת רווח של אותם ימים).

תשובה:

שלום רב.

א. אם יש צורך בזה מותר, אם לא עדיף להימנע ולהמתין עד לאחר תשעה באב, כמו שכתבנו כאן.

ב. עד ראש חודש אב מותר לבנות, לאחר מכן אם זה לצורך מגורים מותר כמו שהארכנו כאן.