נמצאה טעות בספר תורה ששכחו לכתוב אות זעירא או רבתי

שלום רב.
ספר תורה שנכתב בטעות בלי אות זעירא או רבתי האם
יש לפוסלו ולהוציא אחר בשעת הקריאה.
האם חייבים לתקן ולכתוב האות זעירא( רבתי)
תודה.

תשובה:

שלום רב.

אין זה שינוי המצריך להוציא ספר תורה אחרת, אך בעתיד יש לתקן הספר ולא להוציאו כאשר יש ספר אחר מתוקן.

מקורות:

משנה ברורה סי' קמ"ג ס"ק כ"ז. וכך מבואר ברמ"א בסי' ער"ה סעיף ב' שכל אלו למצוה בעלמא ואם שינה לא פסל. ועי' בט"ז יו"ד רעד,ז שמבואר שאפשר גם לכתחילה להוציאו לקרות בו אך הבני יונה תמה על דבריו לענין לכתחילה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. הט"ז מדבר רק על ניקוד, ועל זה תמה הבני יונה; אך אינו מדבר על רבתי וזעירא (נושא השאלה), וזה הבני יונה מתיר.

    ז"ל בדף ד. –
    שכח מלנקוד אותיות [ש]צ"ל מנוקדים בתורה כגון איה שרה אשתך וכיוצא בהן מכשיר הט"ז ולי צ"ע אבל בשביל אותיות גדולות וקטנים פשיטי שהן בכלל שאר עיטורי סופרים שאינם אלא למצו'.