האם אפשר להסתפר בליל י"ז בתמוז

הייתי צריך להסתפר כבר מזמן…
תיכננתי להסתפר היום (ט"ז תמוז) לפני השקיעה, אבל מחמת כמה טרדות זה לא יצא לפועל.
האם מותר במקרה זה להסתפר היום בלילה (ליל י"ז)? או לפחות לסדר שפם, שאורכו מפריע בימים החמים האלה? (וכמו שראיתי כאלה שרוצים להקל)

ישר כח על האתר הנפלא, ותזכו למצוות!

תשובה:

שלום רב.

אינני יכול לפתוח את הקישור ששלחת, אך על פי דברי הפוסקים אין להסתפר מליל י"ז בתמוז בשקיעת החמה (ובשעת הצורך עד צאת הכוכבים), וכן כל דיני אבילות שלשת השבועות מתחילים מליל י"ז בתמוז. עם זאת אם השפם מפריע את האכילה מותר לספרו גם בשלשת השבועות והוא הדין גם בליל י"ז בתמוז.

מקורות:

ראה כאן