אם נער יכול להיות שליח ציבור

האם ילד בן 15 ראוי לעלות להיות שץ ??? מה ההלכה לגבי שליח ציבור ??? בתודה מראש

תשובה:

שלום רב.

אם ידוע שהביא ב' שערות יכול להיות נער שליח ציבור לכתחילה, אך אם אין ידוע שהביא ב' שערות, אפשר להעלותו כחזן רק כאשר אין שם מישהו אחר שיכול לגשת. ובתפילת ערבית אפשר להקל בזה גם כאשר יש אחר שיכול לגשת.

מקורות:

שולחן ערוך סי' נ"ג סעיף ו' ומשנה ברורה וביאור הלכה שם וילקוט יוסף שם סעיף כג. אמנם האשכנזים נוהגים להקל בזה יותר וסומכים על דברי המגן אברהם שבאקראי סומכים על החזקה שהביא ב' שערות ובפרט בזמנינו שכולם בקיאים ואינו מוציא את הציבור ידי חובתם, וכפי שהביא הכף החיים ס"ק מ"ט בשם המאמר מרדכי סק"ד.