סוכם על סכום מסוים + מע"מ ולא חויב בסכום המע"מ

אני הזמנתי שמאי מקרקעין. לפי מה שאני זוכר אמר לי שהשירות יעלה 1800 שקל + מע"מ. נתתי לו את מספר כרטיס אשראי שלי כדי לחייב. בסוף החודש הגיעה חשבון הכרטיס אשראי שלי ושמתי לב שחייב לי רק 1800 שקל בלי המע"מ.

האם אני חייב להיות אתו בקשר להגיד לו שטעה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אם הנך זוכר בבירור שסיכם על 1800 לפני מע"מ, עליך להתקשר אליו ולהעיר שסוכם אחרת. אם אינך זוכר בבירור אינך חייב להתקשר.

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' רלב סעיף ב שאם אדם טעה בכדי שהדעת טועה, יש להעיר על הטעות. במקרה זה נראה שנחשב בכדי שהדעת טועה, אבל עם זאת אם הלקוח מסופק, אין לתלות בטעות שחזקה שאדם אינו טועה.