תרומת זרע מבנק הזרע

שלום,
רציתי לשאול לגביי הפריה מבנק הזרע .. אני רווקה שומרת שבת .. ומתעניינת האם כדאי לעשות …
1. האם הילד נקרא ממזר?
2. כאשר הילד/ה מגיעים לגיל חתונה מותר להם להתחתן ברבנות .. או נשואים אזרחיים? במידה ואסור ברבנות למה? הרי שהזוג מתחתן עושים בדיקות דם לפני החתונה כדי לדעת האם הם חלילה אחים.

תודה .. שבוע טוב ומבורך

תשובה:

שבוע טוב.

ודאי שלכתחילה תרומת זרע בהלכה אסורה, דבר כרוך בשאלות רבות. אלא שבדיעבד הילד אינו ממזר.

אינני יודע מה מצבך ובת כמה את, אבל אני מאחר לך שתמצאי את בן זוגך כמה שיותר מהר, ותזכי לבנות בית נאמן, וללדת ילדים שיש להם גם אבא!!

אם בכל זאת את לחוצה מפאת גילך המתקרב… ניתן היום לעשות "שימור פוריות" זאת אומרת שאיבת ביציות והקפאתן, ולאחר מציאת בן זוגך, תוכלי להפרות אותן בהפריה חוץ גופית. (אם תרצי פרטים נוספים איך ניתן לעשות זאת ניתן להתקשר אל הרב שלזינגר 02.5001501)

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בענין ילד הנולד מתרומת זרע.