על אילו אוכלים יש לברך באמצע הסעודה

שלום,

על אילו אכלים ומשקים יש לברך בין ברכת המוציא לברכת המזון?
האם זה לפי זמן האכילה\שתייה או לפי סוג האכילה\שתייה?

מה נחשב קינוח והאם מברכים עליו?
ובהמשך לשאלה "האם גלידה היא מאכל או משקה", האם יש לברך על הגלידה בין ברכת המוציא לברכת המזון?

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב.

זה תלוי לפי סוג האכילה או השתיה, אם אוכלים דבר שאינו בא לשובע אלא לקינוח מברכים עליו גם בתוך הסעודה, כגון אם אוכלים פירות, ממתקים וכדו' מברכים עליהם גם בתוך הסעודה, גם על גלידה מברכים בתוך הסעודה מפני שאינה באה לשובע אלא לקינוח. לענין עוגות שברכתם מזונות יש מחלוקת אם מברכים עליה בסעודה, ואם היא עוגה ממולאת עם בצק רך ומתוק (כשטרודל תפוחים) לכולי עלמא מברכים עליה בסעודה.

מקורות:

שולחן ערוך סי' קע"ז.

הצטרף לדיון

8 תגובות

  1. אם תאכל את הבננה תחילה וסוף עם הלחם לא תצטרף לברך. תחילה וסוף מועיל בדבר שלפעמים נאכל לשובע לא לקינוח כמבואר במשנה ברורה ושעה"צ סי' קעז.

  2. לא. חייבים לברך על בננה באמצע הסעודה, אבל אני חוזר בי ממה שאמרתי קודם, כיון שלפעמים היא נאכלת כחלק מהארוחה מספיק תחילה וסוף עם פת, בשונה מגלידה למשל.