עירוב חצירות לעיר

רציתי להבין לגבי ערובי חצירות בימינו כאשר מדובר על ערים גדולות ובתוכם יש שכונות שכונות אז האם החדרי מדרגות נחשבים כחצר והרחובות שאליהם יוצאים נחשבים כמבוי וצריך לעשות ערוב כדי להתיר הוצאה מהחדרי מדרגות לרחובות ומה בדיוק היום עושים בערוב נניח של שכונה ומה הערוב שעושה רב העיר בא בעצם לפטור והאם בערים חילוניות ניתן לסמוך על הרבנות שעושה כדין ערוב זה כמובן לשיטות שסומכות על צורת הפתח

תשובה:

שלום רב.

כשעושים עירוב חצירות לעיר צריך לעשות שיתוף מבואות (זה אותו דבר אך משתף את כל בני המבוי, ויש לומר בנוסח שהוא שיתוף), וחדרי המדרגות יש מחלוקת איך להגדירם אם כחצר או כמבוי (מחלוקת זו קיימת גם לענין נר חנוכה), ולכן גם כשעושים עירוב חצירות לחדר מדרגות אחד אומרים גם נוסח של שיתוף כדי שיועיל בכל מקרה, וכשעושים עירוב לעיר הוא מועיל לכל העיר אם היא מוקפת מחיצות כדין, גם בערים חילוניות הרבנות דואגת לעשות עירוב חצירות כדין, אמנם כפי שכתבת לא בכל מקום ניתן לסמוך על צורות הפתח שנעשו כדינם ושנבדקו מפעם לפעם לראות את תקינותם, ויש לברר על כל מקום ומקום לגופו.

מקורות:

ניתן לראות כאן.