דייר שהפיל נורה מרכוש וועד הבית תוך כדי התקנה

מה הדין באחד מדיירי הבנין שהתבקש ע"י ועד הבית לקנות נורות חסכונית מכסף הועד ולהתקינם בהתנדבות ונשברה אחת הנורות תוך כדי ההתקנה (נשמטה מידו) האם חייב?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

מן הדין נראה לי שהוא חייב לשלם, משום שזה נחשב לפשיעה, אבל ראוי לוותר לו לפנים משורת הדין.

מקורות:

הטור סובר בחו"מ סי' שד שאם סבל נתקל במקום שאינו מדרון ושבר חבית הרי הוא נחשב לפושע, כל שכן אדם המחזיק בדבר שאינו כבד שאם נפל הרי הוא נחשב לפושע. אבל לפנים משורת הדין יש לפטור, בדומה לדין שיש לפטור סבל ששבר, כל שכן במקרה זה שהתכוון לעשות טובה בחינם ואם יחייבו אותו שוב יסרב לעשות עבודה זו בחינם.