מוכר גוי שהתבלבל וגבה פחות כסף האם עלי לדווח

קיבלנו חשבונית זולה מיצרן לחמניות [גוי ,בפיקוח כשרות של הרב מחפוד] שגבה 70 אגורות על לחם במקום 7 שקלים האם חובה לדווח לו על הטעות. החשבונית נשלחת אחת לחודש.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אין חובה לדווח, אבל יש סוברים שצריך לומר לו בעת התשלום שמסתמכים על חשבונו, ועדיף שלא להסתמך על היתרים אלו ולדווח.

מקורות:

טעות גוי מותרת, עיין רמ"א חו"מ סי' שמח סעיף ב ובש"ך שם סק"ג ובבאר הגולה שם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמדומני שהמהרש"ל בים של שלמה ב"ק פרק י סי' כ כתב כן רק לעניין להטעות גוי. בכל מקרה בנידון דידן הלחמניות כבר נקנו ונאכלו מזמן והגוי תובע תשלום חוב בלבד ואין מקום לומר שאם הקונה אינו משלם המקח בטל כטענת המהרש"ל.