לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

תרופה נגד אלרגיה בשבת

שלום כבוד הרב..

במשך השבוע (ימי חול) אני משתמש בתרסיס לאף נגד אלרגיה שאני לא מכיר את המבנה שלו.. בשבת, אני יכול בלי נדר לקחת במקומו כדור נגד אלרגיה? כי קשה לי להתרכז בקריאת תהילים מגרד לי האף מאוד זה מצער אותי נורא!

תשובה:

שלום רב.

אין היתר לקחת תרופה בשבת כדי להקל על האלרגיה הזו, אלא אם כן מדובר בסוג תרופה שיש ענין לקחתה כמה ימים רצופים כדי לסיים את האלרגיה הזו בקביעות, וכן אם מחמת זה אתה נופל למשכב.

מקורות:

שאלה זו ממש נשאל השבט הלוי חלק ח' סימן סו והאריך להוכיח שכיון שאין זה אלא מיחוש בעלמא אין היתר לקחת תרופות בשביל זה כלל. אמנם אם צריך לקחת את התרופה באופן קבוע מבואר בספר החיים לר' שלמה קלוגר סי' שכ"ח שנהוג עלמא להקל בזה, וכן כתב בדינים והנהגות להחזו"א בשמו שמותר, וכן הביא בארחות רבינו חלק א' אות רי"ד בשמו.