חשש שהיתה חציצה בטבילה

שלום לכבוד הרב,

אני בחודש השביעי להריוני וטבלתי אתמול לאחר דימום שהיה (אין ספק כי זה היה דימום המחייב ספירה וטבילה) וספירת שבעה נקיים.

יש לצין כי בשל ההריון לא נצרכתי לטבול זמן ממושך וכי הייתי נתונה אתמול לקצת יותר לחץ בשל הסיטואציה הפחות נעימה מהרגיל של טבילה בהריון.

ידעתי והרגשתי שבדקתי את עצמי טוב לפני הטבילה ולכן עניתי על שאלות הבלנית המוכרות בלי ריכוז מיוחד בכוונה שבדקתי הכל והכל בסדר. לאחר הטבילה חזרה אלי שאלת הבלנית לגבי ניקוי הטבור- מאחר שבהריון הטבור יוצא החוצה כך שהוא מתיישר עם קו הבטן לא ראיתי צורך לניקוי המקום באופן מיוחד , אולם כאמור לעיל לאחר הטבילה ובשל השאלה בדקתי את עצמי שוב ומצאתי מעט לכלוך המהווה לכלוך או פיגמנטציה או תאי עור מתים שניתן היה להסירם בקלות יחסית עם מעט מים . שאלתי היא האם עלי לחזור ולטבול שוב או שעלתה לי הטבילה.

תשובה:

שלום רב.

אינך צריכה לטבול שוב.

מקורות:

מכיון שזה מיעוט ובמקום שאינו מקפיד אינו חוצץ כמבואר בשו"ע יו"ד סי' קצ"ח סעיף א'.