איסור ייחוד לענין בייביסיטר לילדים

האם מותר להשאיר בחורה לעשות בייביסיטר במשך הלילה (לישון בבית) כשיש 6 ילדים בבית:
בן 11, בן 10, בת 12, ועוד 3 ילדות קטנות?

תשובה:

שלום רב.

אין איסור ייחוד בכזה מקרה.

בהצלחה רבה.

מקורות:

למנהג האשכנזים מכיון שיש שני בנים מעל גיל 9 שאינם פרוצים (כנפסק ברמ"א סי' כ"ב סעיף ה'), ולמנהג הספרדים גם כן מותר כיון שבת ה12 שהיא אחותם מצילתם מייחוד דכל מי שמותר הייחוד עמו יכול להציל כמו שכתב הפת"ש סי' כב סק"ב. גם הילדות הקטנות אם הם מגיל 6 ואילך מצילים מייחוד בצירוף כל הנ"ל גם בלילה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש במקרה הזה בעיה של ייחוד, אולם אם הדלת פתוחה ובני הבית עשויים להכנס, או בני ביתך עשויים לבוא לבקר אותך שם [ניתן לסכם איתם כך] מותר.

  2. מותר לי להביא בייביסיטר מעל גיל מצוות בלילה כאשר יש לי ילדים בן 13, בן 11, בן 9 וחצי (עד מתי זה נחשב לתשע) ובן 5?
    תודה רבה

  3. זו בעיה. כי אמנם הילד בן 5 נחשב שומר, אבל בלילה צריך שני שומרים… אם אין לך בת, צריך להשאיר את הדלת בלתי נעולה ולסכם עם איזה שכן שיכנס מעת לעת.

  4. האם מותר להביא בייביסיטר בן , בן 17, (הוא דוד שלהם) לשמור על בת 9 וחצי ו 4 בנים בני 8,6,3,1

    אף אחד לא נכנס ויוצא והדלת נעולה.