השתתפות אבל בחתונה של בנו או בתו

לכבוד הרבנים הגאונים שליט"א

האם מותר לאם הנמצא בשנה לפטירת אביה  להשתתף בחתונת הבת שלה

מדובר במשפחה ספרדיה

תשובה:

שלום רב.

הורים של חתן וכלה הנמצאים בתוך שנה לפטירת אב ואם, שאם לא יהיו נוכחים בחתונת בניהם הדבר יגרום לצער רב לחתן ולכלה, יכולים להקל להשתתף בחתונה של בניהם, ולהיות נוכחים בעת החופה, וגם לאחר מכן. ואסור להורים לדחות את חתונת בתם או בנם עד שיסיימו את הי"ב חודש שלהם על האב ואם, אלא אדרבה מצוה עליהם לזרז את החתונה, ומה' ישאו ברכה. ולא יהפכו חס ושלום את שמחת הכלה לתוגה על ידי העדר אחד ההורים. וכל המונע דבר זה הוא חוטא חטא גמור, וגם גורם צער לנשמת הנפטר ז"ל, ולהיפך אם יעשו החופה בזמנה יהיה נחת רוח לנפטר ויתפלל על כל המשפחה שיזכו לחיים טובים וארוכים ושובע שמחות.

ולכתחילה ישתדלו לשמש את האורחים ולהגיש להם כיבוד.

מקורות:

יביע אומר יו"ד חלק ט' סימן מ"ג וילקוט יוסף אבילות סי' ל"ח סי"ח.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. נכחתי בחתונה של ת"ח שחיתן את בתו והוא רקד במשך כל החתונה (ברור לי שעשה עפ"י הוראת ת"ח חשוב מאוד). האם זה היתר חריג (אולי עקב מצב נפשי של האב או הכלה) או כל הימנעות השתתפות מלאה של האב מסב צער לבתו ולכן מותר. אני הבנתי שההיתר שמובא בפוסקים לגבי שיכול לשמש כמלצר, לא מהני לזה שהוא נהנה מהשירים ורוקד בשמחה, אלא רק לנכוח שם, אם יש לכם גם שימוש ת"ח בזה, אשמח לדעת, תודה.