מה מברכים על בורגול מבושל עם שיבולת שועל ועדשים?

שלום
א. בשלתי בורגול עם שיבולת שועל ועדשים ולא נימוחו מה הברכה עליהם ומה הכלל במקרים אלה
ב. סופר סת"ם האם חייב לטבול בכלל כשכותב חול או שם השם
בברכה .

תשובה:

שלום רב.

א. מברכים על בורגול מבושל 'בורא מיני מזונות' ולאחריו 'על המחיה' וגם על שיבולת שועל מבושלת מברכים כך אף כאשר לא נימוחו. ועל עדשים מבושלים מברכים 'בורא פרי האדמה' אך כאשר הם מעורבים עם דברים אחרים שברכתם 'בורא מיני מזונות' הם העיקר והברכה על כל התבשיל הזה היא 'בורא מיני מזונות'.

ב. תוכל לראות כאן.

מקורות:

א. בורגול ברכתו מזונות, כן כתבו בילקוט יוסף (סי' רד סכ"ז) ובברכת ה' (לרבי מ. לוי, ח"ב פ"ב ס"ט), תורת הברכות (עובד פרק יג ס"ב).