הכנת צלחות דג מלוח בשבת

האם מותר בליל שבת להכין צלחות של דג מלוח. אופן ההכנה היא –
לוקח מהקופסה פס של דג מלוח. חותך לקוביות. ומניח בצלחת. וכן חותך בצל קוביות. ושם בצלחת אחת שתי פסים דג מלוח בצל. וכן חותך עגבניה ומלפפון ושם שמן. האם מותר להכין צלחות כאלה בליל שבת. בשביל הבוקר ?

תשובה:

שלום רב.

מותר להכין צלחות אלו בליל שבת לצורך שבת בבוקר, אך אם חותכים את הירקות לחתיכות/פרוסות דקות אסור, ומותר רק בסמוך לאכילה, שגם אז אסור לחתוך לחתיכות דקות מאוד.

מקורות:

רמ"א סי' שכ"א סעיף י"ב.