בשל שנחתך עם סכין בשרי ובושל בסיר חלבי ועורבב עם כף עץ בשרית

בצל שנחתך על קרש בשרי עם סכין בשרית, בושל בטעות בסיר חלבי ועורבב תו"כ עם כף עץ בשרית. כל הכלים אינם בני יומם. לשיטת הספרדים – מה דין כל הכלים (קרש חיתוך, סכין, סיר וכף העץ)?

תשובה:

שלום רב וסליחה על העיכוב בתשובה.

הקרש חיתוך והסכין ניתנים לשימוש כרגיל.

לענין הסיר והכף, אם התבשיל היה רובו חריף דהיינו שהחריפות מורגשת מאד וכן תחבו את הכף בתחילת הבישול שהבצל עדיין חריף אז הסיר והכף צריכים הגעלה (ובכדי להגעיל את הכף יש ללטשה מחריצים).

אבל במקרה רגיל לספרדים הכל מותר ולא צריך להגעיל שום דבר.

מקורות:

שולחן ערוך יו"ד סי' צ"ו סעיף א', וג' ורע"א ופמ"ג בסעיף ג'.