האם מותר לנסוע לחו"ל בשנת אבל?

לפני 3 חודשים תכננו טיול לחו"ל וכבר שילמנו על הכרטיסים
אני ואישתי אמורים לצאת ב 17.7 אך אביה של אישתי נפטר ל"ע והיום קמו מהשיבעה אני מתכוון לבטל את הנסיעה אך אימה של אישתי אמרה לה לא לבטל "כי כבר יעבור החודש ודווקא אבא שלך שמח שאת נוסעת הוא היה רוצה שתיסעי" אני מבקש לדעת האם אפשר לנסוע בכלל ואם כן באילו מגבלות. תודה ותבוא עליכם הברכה.

תשובה:

שלום רב.

כאשר הטיסה היא טיסה פרטית ולא קבוצתית – עם שירה וזמרה, מותר.

מקורות:

שו"ת נשמת ישראל (אבילות ח"ב סי' כו).

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. שלום רב, אמי נפטרה לפני חודש. האם מותר לי לצאת עם משפחתי לבית מלון? האם מותר לי לצאת עם אחיותיי למסעדה? אנו נוהגים לפי עדות מזרח. תודה.

  2. אבי ז"ל נפטר לפני 11 חודשים ובעלי הפתיע אותי עם כרטיסי טיסה לחו"ל,
    האם מותר לי לטוס ולהמשיך להיות באבל מבלי לצאת ולבלות ?