שמירת העיניים

בס"ד

שלום,
אני מקפיד מאוד על שמירת העיניים, משתדל לא ללכת לארועים מיותרים, מסיבות וכדומה.
הבעייה היא שאשתי מתעצבנת מזה וטוענת שאני מונע ממנה ומהילדים הנאה במיוחד בחופשים.
מה עושים ? איך פותרים בעייה כזאת ?
תודה רבה.

רוני

תשובה:

שלום רב.

כל הכבוד על הקפדתך המיוחדת על שמירת העיניים.

עלינו לזכור שתכלית כל המצוות הוא למען יהיה לבני האדם טוב, ולכן חייב כל אדם ליתן דעתו, ולרדת מדרגתו עבור אשתו וילדיו, וכדברי הגמרא: איתתך גוצא גחון ולחש לה. (אשתך נמוכה, תתכופף ותלחש לה, – כלומר,תרד מגובהך עד לגובה שיתאים לה אישי אישי..)

היות ואתה לא אדם בודד החי לעצמו במדברות אתה תאלץ לרדת אל העם… ולמצוא פתרונות שלא יהוו נטל על הסובבים אותך.

כמובן שניתן ומומלץ להמציא יותר מאפשרות אחת לפתרון הבעיה, מתוך שיתוף פעולה שלך ושל רעייתך.

אילו הייתם ביעוץ הייתי מברר אצלך מהן המניעים שלך לשמירה כזו,ואיך ניתן להשיג חלופות להשגות נפלאות אלה, וכן מדוע בני המשפחה אינם ששים לשתף פעולה עם ההתהוות של צדיק כה נשגב במחיצתם.

כדאי ביחד לחשוב איך ניתן לספק את הצרכים היחודיים של כולם
איחולי הצלחה וברכה

הרב אלעזר וולך

יועץ נישואין