לממש צ'ק בהוצאה לפועל לאחר שהחוב נפרע חלקית בלבד

לפני יותר מחצי שנה התקשר אלי קרוב משפחה בקשר לחבר שזקוק להלוואה דחוף. הסכמתי להלוות לאחר שהלווה הפקיד בידי שני צ'קים בסכום של 34,000 ש"ח + הפקיד טרקטור
בידי קרוב משפחה שלי, הלווה הגיע לביתי במרכז מהצפון וקבל את ההלוואה למשך חודש.
אחר מספר חודשים התברר שהלווה אינו יכול להחזיר את ההלוואה. כשדרשתי את החזר ההלוואה מהלווה נאמר לי שהטרקטור הועבר לקרובי ולכן הלווה רואה כאילו פרע את חובו. התקשרתי לקרוב המשפחה והוא אמר שיעביר את הכסף, הוא אכן העביר אבל רק 25000. כששאלתי לפשר הדברים נאמר לי שהטרקטור הוחלף בעיזים וכיוון שדרשתי את הכסף
העזים נמכרו בזול בסכום של 25,000 ש"ח שהועברו אלי.
עכשיו אני טוען שהלווה היה אחראי לוודא שהכסף יועבר אלי במלואו, והלווה טוען שפרע כי מסר את הטרקרטור לקרוב שלי. מה הדין, האם אני רשאי למסור את הציק שבידי לפרעון.
תודה

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה

אני מבין שאינך מתכוון לגבות את הצ'ק באמצעות הבנק, שהרי הוא יחזור בוודאות, אלא לגבות באמצעות לשכת הוצאה לפועל.

כיון שיש ויכוחים בינך לבין הלווה באשר לפירעון החוב, אין להגיש את הצ'קים להוצאה לפועל אשר יעביר את הוויכוח לבית משפט אזרחי, אלא יש לתבוע בבית דין.

כאשר הנך תובע בבית דין, עליך לבקש להזמין אף את קרוב המשפחה שמכר את הביטחונות. עליך לראות שהדיון בין שלושתכם יתנהל בבית דין אחד.

בהצלחה