טלטול מחזיק מפתחות שיש בו שבב אלקטרוני בשבת

שלום,
רציתי לדעת אם מותר ללכת בשבת עם מחזיק מפתחות שיש בו שבב אלקטרוני שפותח דלת
תודה

תשובה:

שלום רב.

תוכל לראות כאן תשובה שנכתבה לשאלה זו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום לכם.
    מה יהיה הדין אם נשתמש בשבב עצמו כמחזיק מפתחות, וכן רב קו ע"י שנעשה בו חור וישמש כמחזיק מפתחות. לכאורה תשמישו להיתר ואיסור ומותר. וכיוון שהמפתח קשור לו כל הזמן, רובו להיתר.
    שאלה נוספת. האם לאחוז מוקצה ע"י מטפחת וכד' זה נקרא "ע"י דבר אחר"?
    בברכת התורה
    מאיר לובין

  2. א. אני חושב שכיון שהתשמיש העיקרי של הרב קו הוא לצורך דבר האסור, ומה שמשתמשים בו כמחזיק הוא כיון שבלאו הכי הוא צריך להיות בכיס, אבל זה ודאי התשמיש הטפל, זה בכל מקרה נחשב כלי שמלאכתו לאיסור ממש.
    ב. לא. הוא בעצם אוחז שני דברים יחד…