איסור ייחוד בעבודה במשרד עם עובדת

אני מתעתד לפתוח משרד בביתי הנמצא 3 ק"מ מירושלים. אמורה לעבוד שם עובדת אחת מירושלים ואני. אשתי עובדת במשרה קבועה בירושלים, עד הצהריים.
1) איך אפשר להימנע מייחוד
2) מה הגדר של עיר לעניין ההיתר של בעלה עמה בעיר.
3) האם מצלמה שניתן לראותה באינטרנט בכל רגע יכולה להוות פתרון.

תשובה:

שלום רב.

בסגנון עבודה כזה שיושבים יחד במשרד נחשב הדבר לליבו גס בה, ולכן לא מועיל כלל היתר של בעלה בעיר. ולדעת חלק מהפוסקים לא מועיל גם פתח פתוח לרשות הרבים אלא אם כן הוא יהיה פתוח ממש למקום שעוברים בני אדם. אולם, יש שסוברים שאף באופן זה מועיל ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים.

אם יש מצלמות שרואים מהם בשידור חי את הנעשה בכל המשרד, ויש מי שיכול לצפות בזה מדי פעם יש הסוברים שזה מועיל.

מקורות:

על הנידון אם יש היתר של פתח פתוח לרשות הרבים באופן שליבו גס בה, ראה כאן. ראה בקובץ תל תלפיות חלק סג עמוד סב ואילך, ולענין מצלמות אבטחה ראה במוריה שסז עמ' קמ"ח שהביא שם הרב חנוך אלבק שהגר"נ קרליץ שליט"א הסכים לזה, וכן הגרי"ש אלישיב זצ"ל ועוד ע"ש.